Панголіни можуть бути носіями коронавірусу

Панголіни можуть бути носіями коронавірусу

Дослідження
Укрінформ
Геномна послідовність нового коронавірусу, виділеного в панголінів, виявилася на 99% ідентичною геному коронавірусу нового типу в заражених пацієнтів.

Про це повідомляє Xinhua з посиланням на дослідження Південокитайського аграрного університету.

“Геномна послідовність нового коронавірусу, виділеного в панголінів, виявилася на 99% ідентичною геному коронавірусу нового типу в заражених пацієнтів. Це може вказувати на те, що панголіни можуть бути проміжними господарями вірусу”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє агентство, саме дослідницька група президента університету Лю Яхунга проаналізувала понад 1000 зразків метагеномів диких тварин і виявила панголіни як найбільш вірогідного проміжного господаря.

Згідно з результатами дослідження, у молекулярно-біологічному матеріалі було виявлено, що позитивна норма бетакоронавірусу в панголінах становила 70 відсотків.

Читайте також: Китай офіційно підтвердив 637 смертей від коронавірусу

Далі дослідники виділили вірус і спостерігали за його структурою за допомогою електронного мікроскопа.

Вони встановили, що послідовність геномів штаму коронавірусу на 99% ідентична послідовності штаму інфікованих людей.

Професор університету та член дослідницької групи Шень Юнгі зазначив: попередні дослідження виявили, що новий коронавірус походить від кажанів, але оскільки його розповсюдження відбулося взимку, то навряд чи люди були безпосередньо заражені кажанами, які взимку сплять.

Читайте також: Смерть "викривача коронавірусу" вказує на порушення прав людини в Китаї — правозахисники

Як повідомлялося, у Китаї лабораторно підтверджено 31224 випадки коронавірусу, 26359 випадків захворювання ще не підтверджено, 1589 осіб одужали, 637 померли.

Панголіни — вимираюча реліктова група ссавців, яка характеризується заміщенням волосяного покриву тіла кератиновими лусками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-