ФБР: Росія продовжує спроби втручання в американські вибори

ФБР: Росія продовжує спроби втручання в американські вибори

Укрінформ
Директор ФБР Крістофер Рей підтвердив у середу в Конгресі США, що Росія продовжує свої спроби втручання у внутрішню політику США й становить загрозу для виборчих перегонів впродовж 24 годин, сім днів на тиждень.

Про це він заявив під час слухань у середу в Юридичному комітеті Палати представників США, повідомляє The Washington Times.

"Це ніколи не зупинялося. Як сталося у 2016 році, так і триває досі", - зауважив глава американського федерального органу, апелюючи до встановлених офіційним розслідуванням даних про участь ГРУ ГШ та інших структур у втручанні в минулі вибори президента.

Читайте також: Росія використовує Україну як випробувальний майданчик для кібератак

Він підкреслив, що не виключає сплеску хакерської активності та кампаній дезінформації з боку росіян під час виборчих перегонів у США й нинішнього року, оскільки Росія з того часу практично не відступала.

"Це – загроза в режимі 24/7, 365 днів на рік", - підкреслив директор ФБР.

Читайте також: ФБР назвало загрозою для Штатів FaceApp та інші російські мобільні додатки

Він підкреслив, що йдеться не лише про загрозу виборам, але й про інші спроби вплинути на громадську думку. При цьому Рей заявив, що протистояння цим викликом є унікальним досвідом для ФБР.

Як повідомлялося, розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера встановило ряд фактів, фізичних і юридичних осіб, причетних до втручання в президентські вибори в США у 2016 році. У цьому зв'язку вказувалося на використання російськими спецслужбами хакерських зламів, публікація компрометувальної інформації на одного з кандидатів у WikiLeaks та вплив через соціальні мережі на електоральні групи в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-