У Гонконгу медики вимагають повністю закрити кордон з материковим Китаєм

У Гонконгу медики вимагають повністю закрити кордон з материковим Китаєм

Укрінформ
Тисячі медичних працівників Гонконгу влаштували 5 лютого протест з вимогою повного закриття кордону з материковим Китаєм через коронавірус.

Про це повідомляє АР.

“Управління медичних установ Гонконгу заявляє, що 4600 медичних працівників, в основному медсестер, не вийшли на роботу в середу в рамках протесту профспілки лікарів”, - йдеться у публікації.

У профспілці заявляють, що в протесті взяли участь близько 7 тисяч людей.

Як зазначається, представники медичної профспілки хочуть, щоб уряд повністю закрив кордон з материковим Китаєм, аби зупинити транскордонні подорожі та запобігти поширенню коронавірусу.

Раніше голова адміністрації Каррі Лам заявила, що влада Гонконгу вирішила відправляти всіх, хто приїхав з материкової частини Китаю, на двотижневий карантин через спалах нового коронавірусу.

Водночас вона наголосила, що повністю закривати кордон не можна, бо це негативно вплине на доставку їжі та товарів першої необхідності.

Читайте також: У Гонконзі відправлятимуть всіх приїжджих на двотижневий карантин

Опозиційні депутати розкритикували її рішення через збільшення навантаження на медичні заклади міста.

Як повідомлялося, у світі станом на 5 лютого зареєстровані 24 505 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу 2019nCoV, з них 493 - летальні. В Україні наразі не зафіксували жодного випадку інфікування.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-