МН17: стало відомо ім’я підозрюваного, який вирішив долучитися до судового процесу

МН17: стало відомо ім’я підозрюваного, який вирішив долучитися до судового процесу

Укрінформ
Підполковник спецназу ГРУ генерального штабу збройних сил Росії Олег Пулатов виявив бажання долучитися до судового процесу і буде представлений у суді нідерландською юридичною фірмою.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на власні джерела.

На прохання Укрінформу прокоментувати цю інформацію речниця прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк відповіла: "Прокуратура Нідерландів вважає дуже важливим, щоб під час судового процесу всім сторонам було приділено достатньо уваги, тому сподіваємось, що 9 березня 2020 року всі підозрювані або, можливо, їхні адвокати будуть присутні".

Речниця прокуратури Нідерландів нагадала, що прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення чотирьом фігурантам справи MH17 19 червня 2019 року.

Читайте також: Родичі загиблих у катастрофі MH17 хотіли би побачити підозрюваних у суді

Водночас, адвокат одного з обвинувачених Олена Кутьїна, повідомила російському агентству ТАСС, що Пулатова захищатимуть два нідерландських адвокати й один російський.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Окружний суд Гааги підтвердив, що мінімум один з підозрюваних у справі рейсу МН17 виявив бажання долучитися до судового процесу і буде представлений у суді нідерландською юридичною фірмою.

Однак суд не розголошує, хто саме виявив бажання долучитися до судового процесу по справі MH17 та назви юридичної фірми, яка представлятиме інтереси підозрюваного.

У суді тоді зазначили, що до початку публічних слухань не розголошують, хто братиме участь у процесі, які подаються матеріали та клопотання.

Суд щодо збиття літака Boeing 777 рейсу МН17 розпочнеться 9 березня 2020 року у судовому комплексі "Схіпхол", що розташований приблизно за 50 км від Гааги.

Читайте також: Один із підозрюваних у справі МН17 схотів долучитися до суду в Гаазі

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким був збитий літак рейсу МН17. Троє з них – росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генерального штабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов. Четвертий – українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Четвірку було оголошено в міжнародний розшук. Їхню присутність у залі суду називають малоймовірною. Однак це не завадить судовому процесу.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 із Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-