У Косові в останню мить домовилися про урядову коаліцію

У Косові в останню мить домовилися про урядову коаліцію

Укрінформ
Лідери двох політичних сил Косова в останній момент досягли домовленості про створення урядової коаліції.

Про це повідомляє DW.

"Лідери двох колишніх опозиційних партій Косова - Альбін Курті із "Самовизначення" (Vetövendosje) та Іса Мустафа з "Демократичної ліги Косова" (LDK) - домовилися про створення урядової коаліції та узгодили текст коаліційної угоди", - йдеться у повідомленні.

Альбін Курті, якого призначили прем'єр-міністром Косова, до 3 лютого мав сформувати новий уряд. Тепер усі перешкоди для цього зняті. Дві політсили разом із представниками етнічних меншин мають абсолютну більшість у новому парламенті.

Переговори щодо формування коаліції затягнулися через розбіжності у питанні розподілу державних посад. Зрештою, представники "Самовизначення" погодилися передати крісло голови парламенту представнику "Демократичної ліги Косова", і сторони дійшли згоди.

Нове утворення замінить "воєнну коаліцію", очолювану експрем'єром Рамушем Харадінаєм, учасники якої походили з "Армії визволення Косова".

Читайте також: Уряд Косова схвалив Акт Магнітського

Як повідомлялося, у жовтні 2019 року у Косові пройшли позачергові вибори. Вони були призначені у зв'язку з тим, що 19 липня лідер "Альянсу за майбутнє Косова" і глава уряду Рамуш Харадінай подав у відставку. Це сталося після того, як спеціальний трибунал у Гаазі викликав його на допит за підозрою у вчиненні воєнних злочинів проти сербського населення під час війни в 1999 році.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-