ЄС призначив посла у Британії, що очолить дипмісію одразу після Brexit

ЄС призначив посла у Британії, що очолить дипмісію одразу після Brexit

Укрінформ
З наближенням виходу Великої Британії з ЄС Брюссель призначив досвідченого дипломата Жоао Вале де Альмейду власним послом у Лондоні.

Про це повідомляє агенція Anadolu.

"Португальський дипломат Жоао Вале де Альмейда у п'ятницю був призначений головою майбутньої дипломатичної місії ЄС у Великій Британії після Brexit, що відбудеться 31 січня", - йдеться у повідомленні.

Верховний представник ЄС Жозеп Боррелль заявив, що Альмейда очолить першу дипломатичну місію ЄС у Сполученому Королівстві з першого лютого.

У своїй заяві Боррелль зазначив, що місія ЄС у Лондоні також відповідатиме за Північну Ірландію, додавши, що місія у Лондоні буде представляти ЄС, оскільки Британія стане сторонньою державою для Євроспільноти.

Читайте також: Закони ЄС діятимуть для Британії до кінця перехідного періоду

Жоао Вале де Альмейда має досвід роботи послом у США у 2010-2014 роках. До призначення головою місії у Лондоні він був послом ЄС в ООН.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель підписали угоду про вихід Великої Британії з ЄC (Brexit), що відкриває шлях до ратифікації цього документу Європейським парламентом. Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон також підписав угоду про вихід Сполученого Королівства з Євроспільноти.

Вихід Британії з ЄС відбудеться опівночі 31 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-