У Штатах через коронавірус відмовились приймати школярів з Китаю

У Штатах через коронавірус відмовились приймати школярів з Китаю

Укрінформ
Середня школа містечка Феірфакс (під Вашингтоном) у терміновому порядку скасувала двотижневий візит 21 школяра, які прибули за програмою обміну до США з китайської провінції, розташованої неподалік місця спалаху нового коронавірусу.

Про це повідомляє в четвер американське центральне видання The Washington Post.

"Здоров'я й безпека наших учнів і персоналу залишаються першочерговим завданням для нас. Хоча чиновники з управління охорони здоров’я вважають, що ризик передачі захворювання новим коронавірусом від китайських учнів надзвичайно низький, ми вважаємо за потрібне змінити плани", - написала директор школи Кароле Кім у своєму зверненні до батьків.

Читайте також: Клінічні випробування вакцин проти нового коронавірусу можуть провести влітку

Учні з китайської провінції Їчанг (розташованої за 280 км від епіцентру спалаху хвороби) прибули літаком до Нью-Йорка та мали автобусом доїхати до школи Лонгфеллоу в окрузі Феірфакс. Їх чекали американські сім'ї, щоби діти жили у них впродовж двох тижнів за програмою обміну.

В управлінні охорони здоров'я спочатку хотіли запевнити батьків, що учні з Китаю навряд чи є носіями вірусу. Однак дирекція школи вирішила не ризикувати.

Групу дітей з Китаю розмістять у місцевому готелі. При цьому, в адміністрації навчального закладу запевнили, що шукають способи, як забезпечити віртуальну комунікацію з іноземними учнями.

Читайте також: Смерть від коронавірусу вперше зафіксували за межами його епіцентру

Як повідомляв Укрінформ, наразі, за даними різних джерел, зареєстровано понад 600 випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом. При цьому, повідомляється про 25 померлих. Вірус був підтверджений у сусідніх з Китаєм країнах — Таїланді, Південній Кореї, Японії, Тайвані, РФ, В’єтнамі, а також у Франції й США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-