Навчання в Європі: США готують найбільше розгортання військ з часів “холодної війни”

Навчання в Європі: США готують найбільше розгортання військ з часів “холодної війни”

Укрінформ
Під час навчань «Захисник Європи 2020», що відбудуться вже за кілька тижнів, Сполучені Штати здійснять передислокацію в Європу зі своєї території контингенту чисельністю 20 тисяч військовослужбовців, що є найбільшим розгортанням американських військ в Європі з часів завершення «холодної війни».

Про це у вівторок під час слухань у Комітеті із закордонних справ Європарламенту, які відбулися в Брюсселі, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За кілька тижнів ми матимемо великі навчання «Захисник Європи 2020», і під час цих навчань США залучать 20 тисяч військ, що прибудуть прямо зі США до Європи. Це найбільше розгортання збройних сил США з часів завершення холодної війни. Вам може це подобатися або ні, але невірно казати, що США залишають Європу», - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що тісніша співпраця між ЄС і НАТО означає також тіснішу співпрацю між Європою та Північною Америкою й посилення трансатлантичних зв’язків, незважаючи на всі існуючі розбіжності.

Читайте також: НАТО отримав "найновішу силу" - перші сучасні безпілотні літаки-розвідники

«З обох сторін Атлантики є люди, які ставлять під питання міцність трансатлантичного зв’язку. Я вірю в такий зв'язок, з огляду на співпрацю між ЄС і НАТО, але також виходячи з природи самого НАТО, який є трансатлантичною інституцією. Я вірю у цей зв'язок, незважаючи на відмінності та незгоду, які ми всі бачимо сьогодні між Північною Америкою і Європою, включаючи кліматичні зміни, торгівлю, «ядерну угоду» Ірану та багато інших питань», - підкреслив керівник Альянсу.

Він наголосив, що Північна Америка і Європа роблять зараз разом більше, ніж вони робили протягом багатьох попередніх років.

«Ми маємо спільні фундаментальні цінності, коли йдеться про мир і безпеку. Тож ми маємо посилювати, а не послаблювати трансатлантичні зв’язки», - додав Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-