Джонсон пропонує замінити іранську ядерну угоду на новий

Джонсон пропонує замінити іранську ядерну угоду на новий "договір Трампа"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав замінити іранську ядерну угоду 2015 року на новий "договір Трампа" з метою не дати Ірану отримати ядерну зброю.

Про це повідомляє Telegraph.

"Президент Трамп, за його власними словами і відгуками інших, чудовий переговірник. Давайте разом працювати щодо заміни ядерної угоди і замість цього ухвалимо "угоду Трампа", - сказав Джонсон.

За словами британського прем'єра, одна з проблем, з якою зіткнувся президент США Трамп зі Спільним всеосяжним планом дій (СВПД), полягала в тому, що переговори від Штатів вів його попередник Барак Обама, так що підписання альтернативної "угоди Трампа" стало б виходом із нинішньої кризи.

Читайте також: Три країни запустили механізм вирішення спорів з Іраном через ядерну угоду

Як зазначає видання, не ясно чи погодиться Іран на таку угоду, особливо якщо вона буде укладена від імені Трампа, який, можливо, не вступить на посаду після президентських виборів в листопаді.

Пропозиція Джонсона про альтернативну операцію прозвучала після того, як Франція, Німеччина та Велика Британія запустили механізм вирішення спорів у рамках СВПД щодо ядерної програми Ірану.

Читайте також: Трамп: Мене абсолютно не хвилює, чи піде Іран на переговори

Як повідомлялося, США вийшли з угоди у 2018 році і знову наклали на Іран санкції, що спонукало Тегеран відновити збагачення урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-