Вбивство словацького журналіста: обвинувачений у суді визнав провину

Вбивство словацького журналіста: обвинувачений у суді визнав провину

Укрінформ
Один з обвинувачених у причетності до вбивства словацького журналіста-розслідувача Яна Кучака та його дівчини Моніки Куснірової, Мирослав Марчек, на судовому процесі у Словаччині зізнався у вбивстві пари у лютому 2018 року.

Про це він заявив у залі суду, повідомляє The Slovak Spectator.

“Я визнаю свою провину у першому обвинуваченні (вбивстві Кучака й Куснірової — ред.) ”, - сказав Марчек на суді у місті Пезінок у понеділок.

Розгляд справи по суті триватиме до кінця лютого.

Зазначається, що під час підготовчого судового засідання 19 грудня ніхто з п'яти обвинувачених не визнавав свою провину у вбивстві журналіста та його дівчини.

Читайте також: На підозрюваних у вбивстві журналіста Кучака вийшли завдяки супутникам США

Як повідомляв Укрінформ, журналіст-розслідувач Ян Кучак був убитий разом зі своєю дівчиною Монікою Кусніровою у власному будинку в словацькому селищі Велька Мача під містом Трнава. Правоохоронці припускають, що вбивство сталося в період з 22 по 25 лютого 2018 року. Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що уряд готовий сплатити 1 млн євро за інформацію, яка допоможе розслідуванню.

Читайте також: ЗМІ: словацька поліція висунула звинувачення у справі про вбивство журналіста Кучака

Мотивом злочину могла бути професійна діяльність журналіста, зокрема його розслідування діяльності італійської мафії на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-