Меркель: Ми будемо підтримувати  Nord Stream 2, санкції США — неправильні

Меркель: Ми будемо підтримувати Nord Stream 2, санкції США — неправильні

Укрінформ
Німеччина вважала та продовжує вважати Nord Stream 2 економічним проєктом і «правильним проєктом», тому буде продовжувати його підтримувати.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила 11 січня після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це в першу чергу економічний проєкт, тому ми вважаємо його правильним… Ми продовжуємо його підтримувати», - сказала Меркель.

Читайте також: Заяви про добудову Nord Stream 2 у 2020 році є просто бравадою — експерт

«Неправильними», за її оцінкою, є «екстериторіальні санкції», введені США.

Утім, переконана канцлер, проєкт буде завершено, незважаючи на санкції та політичні дискусії навколо нього. Вона повторила, що він Nord Stream 2 виграють європейські країни, адже всі зацікавлені в диверсифікації поставок енергоносіїв.

Як повідомляв Укрінформ, проект будівництва газопроводу "Північний потік-2" (Nord Stream 2) для поставки газу до Європи в обхід України здійснював російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Читайте також: Nord Stream 2 призупинили санкції США та зусилля Польщі і Нафтогазу — експерт

Україна виступає проти будівництва Nord Stream 2. Крім того, противниками російського газопроводу є США, Польща і країни Балтії.

Раніше передбачалося, що "Північний потік-2" буде запущений до кінця 2019 року.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає введення санкцій проти російських газопроводів Nord Stream 2 і "Турецький потік".

Після цього швейцарська компанія Allseas, що займалася укладанням труб для Nord Stream 2, припинила роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-