Bellingcat досліджує новий доказ збиття літака МАУ ракетою “Тор”

Bellingcat досліджує новий доказ збиття літака МАУ ракетою “Тор”

Відео
Укрінформ
Команда Bellingcat вивчає нове відео ймовірного запуску ракети "Тор".

Про це засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс повідомив у ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Є нове відео, на якому, ймовірно, видно запуск ракети, і місце зйомки якого, як показав аналіз, знаходиться неподалік від місця, де було збито літак”, - сказав Гіґґінс і поділився відео з Twitter.

За його словами, причиною трагедії могла бути ракетна система “земля-повітря” “Тор”.

“Здається все більш імовірним, що це була ракета земля-повітря "Тор", але відкидати інші варіанти ще зарано, бо ще немає 100% доказів”, - зазначив Гіґґінс .

Він висловив задоволення тим, що Іран офіційно визнав збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ.

Читайте також: У Зеленського опублікували фото доказів збиття літака МАУ

“Я задоволений, що іранці визнали це. За останні п'ять із половиною років я бачив біль, завданий росіянами родичам загиблих на борту MH17 через брехню, пропаганду та підробку інформації, тому втішений, що сім'ї жертв PS752 позбавлені цього”, - сказав Гіґґінс.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав катастрофи літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 людей, усі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед пасажирів авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії. Попервах іранська сторона стверджувала, що аварія сталася внаслідок технічної проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран оголосив, що збив український пасажирський літак випадково. Авіалайнер злетів з аеропорту і, наблизившись до засекреченої військової бази IRGC, був сприйнятий як ворожий об'єкт. Президент Ірану пообіцяв покарати винних у збитті літака МАУ.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на окупованій території Донбасу 17 липня 2014 року. На борту авіалайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-