Глава МЗС Польщі: український літак в Ірані міг бути збитий ракетою

Глава МЗС Польщі: український літак в Ірані міг бути збитий ракетою

Укрінформ
Український літак в Ірані з високою ймовірністю міг бути збитий ракетою.

Про це після Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, засідання якої відбулося у п’ятницю у Брюсселі, заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, інформує tvp.info.

“Дуже ймовірно, що літак було збито”,- заявив Чапутович.

Він додав, що міністри країн ЄС під час зустрічі наполягали, що Спільнота має вимагати від Ірану об’єктивного слідства.

За його словами, Варшава підтримує цю позицію.

Як відомо, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

На борту літака було 176 осіб: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Також серед загиблих 82 громадян Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, а також по 3 громадян ФРН і Великої Британії.

Прем’єр Канади Джастін Трюдо заявив, що за даними розвідки, літак МАУ зазнав катастрофи в Ірані внаслідок влучання іранської ракети.

Читайте також: Іран готується оголосити свою версію авіакатастрофи в Тегерані - CNN

Також представники США, Австралії і Великої Британії не виключили, що літак збила іранська ракета, можливо, ненавмисно. Іран це заперечує.

У п’ятницю, 10 січня, посольство США передало Президенту України Володимиру Зеленському важливі дані щодо авіакатастрофи в Ірані. Після Ради ЄС Високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що всі гіпотези щодо причин катастрофи “залишаються відкритими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-