Соцмережі: світ співчуває жахливій трагедії в Тегерані

Соцмережі: світ співчуває жахливій трагедії в Тегерані

Оновлюється
Укрінформ
Українські та світові лідери співчувають жахливій авіакатастрофі, яка сталася сьогодні рано вранці в Тегерані.

Президент Ірану Хасан Роухані прокоментував катастрофу українського літака: «Трагедія тисняви людей на похоронах генерала Сулеймані у Кермані і катастрофа українського пасажирського літака у Тегерані, яка забрала життя багатьох іранців, в тому числі групи студентів, а також людей інших національностей, глибоко засмучує усіх іранців. Хай вони спочивають з миром».

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо: "Страшні новини з Тегерану сьогодні вранці: 176 людей, у тому числі 63 канадців, загинуло в трагічній авіакатастрофі. Мої думки з усіма, хто оплакує втрату членів сім’ї, друзів та коханих".

Заступниця прем’єр-міністра Канади та міністерка міжурядових справ Христя Фріланд: “Дуже сумні ранкові новини. Мої щирі співчуття усім, чиї близькі трагічно загинули на рейсі “Міжнародних авіаліній України” з Тегерана, у тому числі багатьом канадцям”.

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) висловила співчуття близьким жертв авіакатастрофи літака МАУ в Ірані: "На тлі інформації про жахливу катастрофу літака рейсу PS752, ІКАО висловлює щирі співчуття родичам, друзям та колегам. Безпека, особливо недопущення втрати життів, завжди залишатиметься найвищим пріоритетом міжнародної авіації”.

Латвійський президент Егілс Левітс співчуває родинам і друзям жертв катастрофи рейсу PS752: «Я висловлюю найщиріші співчуття родинам та друзям жертв рейсу PS752 Українських Міжнародних Авіаліній, який розбився на шляху з Тегерана до Києва».

Президент Литви Гітанас Науседа – українцям з приводу авіакатастрофи: «Литва висловлює найглибші співчуття родинам та близьким людей, загиблих через трагічну авіакатастрофу в Тегерані, яка спричинила втрату понад 170 життів. Наші серця з вами».

Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Києві Йоель Ліон: "Мої глибокі співчуття родинам та друзям усіх, хто загинув сьогодні вранці внаслідок аварії рейсу “Міжнародних авіаліній України” PS752".

Президент Молдови Ігор Додон висловив співчуття Президенту України Володимиру Зеленському в зв'язку з катастрофою пасажирського літака біля Тегерана. Про це йдеться на сайті глави Республіки Молдова.

"Шановний пане Президенте (Зеленський - ред.), з почуттям глибокої печалі і співчуття сприйняв звістку про катастрофу пасажирського літака, що спричинила після себе людські жертви. Від імені народу Республіки Молдова і від себе особисто висловлюю глибоке співчуття і солідарність з українським народом, із яким ми поруч у ці хвилини важких випробувань. Прошу Вас передати щирі співчуття родинам загиблих", - повідомив Додон.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок: "Загибель 176 пасажирів та екіпажу в катастрофі літака в Ірані - це жахлива трагедія. Мої думки разом із близькими родичами та всіма постраждалими в Ірані, Канаді, Україні, Швеції, Афганістані, Німеччині та Великобританії".

Малюнок: фейсбук "Процишин офіційний"

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко направив співчуття Президенту України Володимиру Зеленському, Президенту Ірану Хасану Роухані і Генерал-губернатору Канади Жулі Пейєтт у зв'язку з численними жертвами в результаті краху літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу Тегерана", - повідомили у пресслужбі Лукашенка.

Президент Білорусі також адресував глибокі співчуття і слова підтримки рідним і близьким усіх загиблих. Лукашенко підкреслив, що в Білорусі з великою скорботою сприйняли трагічну звістку і розділяють біль непоправної втрати.

Слова співчуття пролунали в середу від офіційного представника федерального уряду Німеччини Штеффена Зайберта.

“Глибоко шоковані трагічної новиною авіакатастрофи “Міжнародних авіаліній України”, внаслідок якої загинули всі присутні на борту. Ми висловлюємо щирі співчуття родинам і близьких загиблих”, - висловлюють свої співчуття МЗС Греції.

Голова Європейського парламенту Давид Сассолі: "Я хочу висловити найщиріші співчуття від себе та від імені Європейського парламенту родинам та близьким 176 жертв трагічної катастрофи українського літака, що сталася минулої ночі над Іраном. Ми чекаємо, щоб дізнатися більше про те, що спричинило цю жахливу трагедію".

Президентка Словаччини Зузана Чапутова опублікувала такі слова співчуття:  "Жахлива новина про катастрофу пасажирського літака в небі над Тегераном: мої глибокі співчуття родичам та близьким жертв".

Президент Польщі Анджей Дуда і глава польського уряду Матеуш Моравецький висловили співчуття сім’ям загиблих на борту літака української авіакомпанії МАУ, який розбився у середу вранці поблизу Тегерана.

Посольство США в Україні висловили співчуття: 

Також свої співчуття через трагедію висловила посол Канади в Україні Лариса Ґаладза: “Страшенно сумна новина про рейс МАУ з Тегерана. Мої думки з родинами та друзями пасажирів та екіпажу”

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіпп Шампаньнаписав такі слова співчуття: "Трагічні новини про рейс Міжнародних авіаліній України 752. Наші серця із близькими людьми жертв, серед яких багато канадців. Я спілкувався з урядом України. Ми продовжуватимемо інформувати канадців щодо розвитку ситуації. # PS752"

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян висловив співчуття родичам загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" Boeing 737: “Я був глибоко засмучений, коли дізнався новину про катастрофу цивільного літака біля аеропорту Тегерана. Від імені вірменського народу та мене особисто хочу висловити щирі співчуття родинами й друзям жертв цієї жахливої трагедії”

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг: "Ми з великим сумом дізналися про катастрофу рейсу PS752 з Тегерана до Києва. Наші щирі співчуття міністру закордонних справ України Вадиму Пристайку. Ми співчуваємо жертвам та їх родичам у цей важкий час"

Голова МЗС Латвії Едгар Рінкевичс висловив глибоке співчуття родинам та друзям загиблих на літаку МАУ: «Моє глибоке співчуття сім'ям і друзям жертв рейсу PS752 Українських Міжнародних Авіаліній, який зазнав аварії на шляху від Тегерана до Києва»

МЗС Латвії також висловили співчуття родинам загиблих у Тегерані на літаку МАУ.

Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов: «Я хочу висловити свої щирі співчуття у зв'язку з жахливою трагедією в результаті авіакатастрофи українського літака біля міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні. Я співчуваю болю і стражданням родичів жертв»

МЗС Азербайджану висловило співчуття у зв'язку з катастрофою літака МАУ: “Ми були глибоко засмучені, коли дізналися про авіакатастрофу, яка призвела до загибелі 176 людей біля Тегерана. Ми хочемо висловити глибокі співчуття родичам й друзям з приводу їхньої трагічної втрати”

Посол Японії в Україні Такаші Кураї висловив співчуття родинам загиблих у катастрофі українського літака в Тегерані.

Речник МЗС Ірану Аббас Муссаві висловив співчуття через загибель іранських та іноземних пасажирів, які перебували на борту українського Boeing 737, що розбився у середу вранці на півдні Тегерану.

Ілюстрація Юрія Журавля

Ілюстрація Олександра Грехова

МЗС Польщі: “Висловлюємо глибокі співчуття сім’ям і близьким жертв катастрофи пасажирського літака українських авіаліній у Тегерані”

Надзвичайна і Повноважна Послиня Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс:

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час пресбрифінгу висловила глибокі співчуття родинам жертв катастрофи літака МАУ в Ірані. 

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив співчуття всім українцям і родинам загиблих на літаку МАУ: «Глибоко шокований і засмучений трагічною новиною про катастрофу пасажирського літака рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном. Наші найщиріші співчуття родинам загиблих та людям України»

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич висловила співчуття через авіакатастрофу літака "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Естонський президент Керсті Кальюлайд: «Сумна новина для усвідомлення. Мої думки - з родинами та близькими всіх, хто перебував на борту рейсу Міжнародних авіаліній України PS752»

Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас: «Мене сильно засмутила трагічна новина про катастрофу пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном. Мої щирі співчуття родинам та друзям загиблих».

Голова Європейської Ради Шарль Мішель глибоко засмучений трагічною авіакатастрофою минулої ночі в Ірані:

Міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані: “Глибоко засмучений новиною про катастрофу українського літака в Ірані, що призвело до загибелі людей на борту. Наші щирі співчуття родинам, які втратили своїх близьких унаслідок цієї жахливої трагедії”

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія: "Моє щире співчуття сім'ям трагічно загиблих на борту українського авіалайнера в Тегерані".

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко подякував шведській колезі Анн Лінде за дзвінок із висловленням співчуття у зв'язку із катастрофою літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу Тегерана: "Прийміть мою подяку за ваш дзвінок та щирі співчуття! Наші думки сьогодні також з шведськими сім'ями, які втратили своїх родичів цього страшного ранку # PS752"

Раніше міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде висловила у Twitter співчуття близьким жертв авіакатастрофи поблизу Тегерана: "Наші найглибші співчуття, які я також особисто передала міністру закордонних справ України Вадиму Пристайку у зв'язку з трагічною авіакатастрофою в Тегерані. Наші думки з жертвами та їхніми близькими"

Українські політики, журналісти, посли та урядовці шоковані звісткою та співчувають усім близьким загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-