Прокурори просять суд посадити колишнього радника Трампа за брехню

Прокурори просять суд посадити колишнього радника Трампа за брехню

Укрінформ
Федеральні прокурори просять у суду присудити ексраднику президента Трампа з національної безпеки Майклу Флінну до шести місяців в'язниці за те, що він брехав агентам стосовно його контактів з російським дипломатом незадовго до інавгурації Трампа.

Про це повідомляє CNBC

Прокурори, які раніше в попередньому судовому процесі просили вироку без ув'язнення, відзначаючи його активну допомогу в "декількох розслідуваннях", різко змінили свій підхід.

Цього разу прокурори зважили на "серйозний характер" злочину генерала-лейтенанта у відставці та "його очевидне неприйняття відповідальності" за свої дії.

Читайте також: Ексрадник Трампа фігурує в розслідуванні Конгресу США щодо ядерних технологій

Вони також звинувачували його в тому, що він намагався "перешкоджати зусиллям" прокуратури засудити інших людей, навіть коли допомагав їм в інших кримінальних справах.

"Зважаючи на всі обставини, які заперечують переваги більшої частини попереднього співробітництва підсудного, уряд більше не вважає допомогу підсудного істотною", - зазначили прокурори.

28 січня справу Флінна має розглянути суддя в окружному суді США у Вашингтоні, штат Колумбія.

Нагадаємо: у грудні 2017 року Флінн визнав себе винним у тому, що брехав агентам ФБР про характер його розмов із послом Росії у США за кілька тижнів до інавгурації Трампа в січні 2017-го.

Читайте також: Прокуратура США висунула офіційні звинувачення двом соратникам Флінна

Він пішов у відставку в лютому 2017 року після введення в оману віцепрезидента Майка Пенса з приводу предмету розмови з російським дипломатом. Флінн сказав йому, що не обговорював американські санкції проти Росії, через що Пенс захищав його в телевізійних інтерв'ю. Насправді ж Флінн обговорював ці питання з російським дипломатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-