Чорногорія заcудила напад на своє посольство у Белграді

Чорногорія заcудила напад на своє посольство у Белграді

Укрінформ
Чорногорія рішуче засудила агресію проти свого посольства в Сербії під час акції протесту проти закону щодо свободи віросповідання, ухваленого парламентом Чорногорії.

Про це повідомляє AP.

"Чорногорія у п’ятницю рішуче засудила агресію проти свого посольства в Сербії під час мітингу тисяч ультранаціоналістів, заявивши, що дії футбольних хуліганів, які кидали петарди та скандували «підпалити», являли собою замах на незалежність країни", - йдеться у повідомленні.

Футбольні фанати влаштували протест перед посольством Чорногорії в Белграді та намагалися спалити чорногорський прапор в четвер ввечері, протестуючи проти закону про свободу віросповідання, ухваленого в Чорногорії минулого місяця. Серби кажуть, що цей закон дискримінує Сербську православну церкву.

Голова уряду Чорногорії Душко Маркович заявив, що напад на посольство - це "нецивілізований" акт та ще один виклик для захисту незалежності та свободи його країни.

Читайте також: У Херсоні вирішили поки не розмитнювати "токсичний пісок" із Чорногорії

Як повідомлялося, у ніч проти 27 грудня чорногорський парламент всупереч бурхливому опору просербської опозиції та заворушенням ухвалив закон про свободу віросповідання, який, на думку Сербської православної церкви – найбільшої конфесії у Чорногорії – ставить під загрозу усе її майно (включаючи старовинні храми та монастирі). Відповідно до закону, тепер усі релігійні організації країни мусять довести право власності на своє майно до 1 грудня 1918 року, коли Чорногорія втратила державність, увійшовши до складу Королівства Сербів, Хорватів та Словенців (майбутня Югославія).

Після ухвалення цього закону у багатьох містах Чорногорії щодня відбуваються масові протести, марші та молебні прихожан СПЦ, до яких подекуди навіть долучаються на знак солідарності мусульмани та католики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-