У Москві пройшли пікети на підтримку політв'язнів

У Москві пройшли пікети на підтримку політв'язнів

Фото
Укрінформ
У центрі Москва на Пушкінській площі пройшла серія одиночних пікетів з вимогою звільнити обвинувачених і засуджених за "московською справою" і в рамках інших резонансних процесів.

Про це повідомляє в Twitter «МБХ Медіа».

Судячи з оприлюднених фотографій, у багатьох пікетувальників на плакатах хештег "Ялинка 212" - це відсилання до номера статті Кримінального кодексу про "масові заворушення", якими московська влада оголосила неузгоджені акції за чесні вибори в Мосміськдуму, що пройшли 27 липня і 3 серпня

На площі встановлена ​​стилізована під ялинку інсталяція з плакатів з іменами тих, кого учасники пікетів і правозахисники вважають політичними в'язнями. Це, зокрема, заарештований аспірант МДУ Азат Міфтахов, засуджений за "дадінскою" статтею цивільний активіст Костянтин Котов, який активно підтримував українських політв'язнів, і ростовські підлітки, які дістали реальні терміни в шість років за пікет.

У пікетах беруть участь і колишні обвинувачені за "московською справою". Зокрема, Єгор Жуков, який дістав умовний термін у справі про заклики до екстремізму, який тримав плакат: «Я засуджений на 3 роки умовно за правду про цей режим».

Також вже кілька місяців в Москві проходять "метропікети". Громадські активісти по п'ятницях виходять до станцій метрополітену з плакатами на підтримку політв'язнів.

Як повідомлялося, після акцій протесту 27 липня, 3 і 10 серпня в Москві з вимогою допустити незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму була порушена так звана "московське справа". Спочатку вона розслідувалася як справа про масові заворушення, потім була перекваліфікована відносно більшості обвинувачених. У справі налічувалося більше двадцяти учасників, частина з них дістала реальні терміни.

Читайте також: У Бостоні скасували виступ музиканта через підтримку ним Путіна

Фото: МБХ Медіа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-