Генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії у Сирії

Генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії у Сирії

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловлює глибоке занепокоєння ескалацією бойових дій на північному заході Сирії й закликає до негайного їх припинення.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це йдеться в заяві, поширеній речником Генсека Стефаном Дюжарріком.

"Генеральний секретар нагадує всім сторонам про їхні зобов'язання щодо захисту цивільних осіб та забезпечення свободи пересування", - сказав речник.

Ескалація бойових дій, як сказано в заяві, принесла десятки цивільних жертв і призвела до переміщення 80 000 громадян, у тому числі 30 000 лише за останній тиждень.

Читайте також: У Сирії через авіаудари Росії загинули дев'ять цивільних

Генеральний секретар, за словами речника, також підкреслив, що військового вирішення конфлікту в Сирії немає і що єдиним надійним рішенням є "підтримуваний ООН політичний процес».

За інформацією Офісу ООН з координації гуманітарних питань (ОСНА), поширеною в понеділок,  через збройні сутички, обстріли та повітряні удари умови проживання на північному заході Сирії погіршилися для 4 мільйонів жінок, дітей та чоловіків.

Читайте також: Понад 80 тисяч сирійців втекли від обстрілів до кордонів з Туреччиною - Ердоган

Деякі гуманітарні організації були змушені зупинити роботу, тоді як переселенцям конче потрібна допомога: "багато з них через обстріли та бомбардування не їли й не спали уже кілька днів", ідеться в повідомленні ОСНА.

"У тимчасових таборах не вистачає палива. Їх мешканцям доводиться палити все, що потрапляє до рук: старий одяг, ковдри, автомобільні шини. Подекуди кілька сімей обігрівають протягом ночі один намет, де збирають дітей, а самі на холоді стежать за тим, щоб він не зайнявся", - зазначає ОСНА.

Читайте також: Армія Асада і Росія почали масовані авіаудари в Ідлібі — ЗМІ

Генеральний секретар, нагадує Офіс ООН з гуманітарних питань, закликав сторони конфлікту створити умови для надання мирним жителя допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня Російська Федерація наклала вето на проєкт резолюції Ради Безпеки ООН, що передбачав постачання міжнародної допомоги Сирії через кордон з Туреччиною та Іраком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-