У Гонконзі розігнали першу акцію на підтримку уйгурів

У Гонконзі розігнали першу акцію на підтримку уйгурів

Укрінформ
Поліція Гонконгу розігнала першу акцію на підтримку мусульманської етнічної меншини Китаю.

Про це повідомляє DW.

"У Гонконгу у неділю, 22 грудня, поліція розігнала акцію на підтримку мусульманської етнічної меншини Китаю - уйгурів. Спочатку мітинг, на який вийшли близько тисячі людей, проходив мирно. Деякі з мітингарів тримали прапори "Східного Туркестану" - так уйгури називають Сіньцзян-Уйгурський автономний район (СУАР)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після того, як група протестувальників зняла китайський прапор з урядової будівлі та намагалася спалити його, почалися сутички. У відповідь на це правоохоронці застосували проти демонстрантів перцевий спрей, а ті кидали у бік поліцейських пляшки з водою. Один з правоохоронців погрожував протестувальникам пістолетом, однак не почав стріляти. Декілька мітингарів було затримано.

Останнім часом на акціях в Гонконгу часто можна було почути пісні на підтримку уйгурів та побачити їхні прапори. Однак ця акція стала першою, що була спеціально присвячена мусульманській меншині в КНР.

Читайте також: У Гонконзі протестувальники мітингують під консульствами

За даними правозахисної організації Human Right Watch у так званих таборах перевиховання в Сіньцзяні на заході Китаю утримується мільйон осіб, переважно уйгури - представники мусульманського народу тюркського походження. Китайський уряд закидає уйгурським групам сепаратизм та тероризм. США вже запровадили щодо Китаю санкції через утиски уйгурів.

Фото: picture-alliance / Zuma / L. Chung-ren

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-