США ввели санкції проти двох міністрів Південного Судану

США ввели санкції проти двох міністрів Південного Судану

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон запровадив санкції проти двох високопоставлених урядовців Південного Судану (міністра Кабінету міністрів й глави Міноборони) через зрив мирного врегулювання в країні.

Про це йдеться в офіційну заяву державного секретаря США Майкла Помпео, оприлюдненій у понеділок.

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США запровадив санкції проти двох урядовців Південного Судану – міністра кабінету міністрів Мартіна Еліа Ломуро й міністра оборони та у справах ветеранів Куола Маньянги Джуука через їхню причетність до дій, що підривають мир у Південному Судані", - зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

При цьому підкреслюється, що США "готові запровадити й інші заходи проти тих, хто прагне розширити конфлікт та зірвати мирні зусилля в Південному Судані".

Зусилля проти мирного врегулювання позбавляють Південний Судан безпеки, стабільності й упевненості уряду, необхідних для ведення переговорів та впровадження тривалого миру, зазначив державний секретар США.

Читайте також: Голова місії ООН подякував Україні за участь в операції у Південному Судані

"Ми закликаємо уряд Південного Судану й лідерів опозиції дистанціюватися від зриву мирних процесів та досягти компромісів, необхідних для формування уряду єдності на тривалий час", - підкреслив Помпео.

Як відомо, жертвами протистояння в Південному Судані, який здобув незалежність у 2011 році, стали близько 400 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-