Троє американців помилково відсиділи 36 років

Троє американців помилково відсиділи 36 років

Фото
Укрінформ
Троє чоловіків, які за хибними звинуваченнями відсиділи у тюрмі останні 36 років, вийшли на волю.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Альфреда Честната, Ендрю Стюарта і Ренсома Воткінса засудили до довічного ув'язнення у 1984 році. Тоді їх усіх визнали винними у вбивстві 14-річного хлопця, яке сталося за рік до того.

У понеділок суд у місті Балтімор в результаті перегляду справи зняв із чоловіків усі звинувачення.

Справу вирішили переглянути цьогоріч - після того, як один із в'язнів написав листа, в якому навів новий доказ своєї невинуватості.

Честната, Стюарта і Воткінса, які на той момент були підлітками, арештували у листопаді 1983 року, після смерті Девітта Дакетта. Хлопця застрелили дорогою до школи. Смерть підлітка і розслідування справи широко висвітлювалися у ЗМІ.

Читайте також: У Швеції зупинили розслідування справи Ассанжа про зґвалтування

"Ці троє хлопців були ув'язнені з провини поліції та прокуратури", - заявила представниця прокуратури Балтімора Мерілін Мосбі після звільнення Честната, Стюарта і Воткінса.

У заяві прокуратури йдеться, що звинувачення проти них ґрунтувалися на свідченнях, отриманих внаслідок тиску поліцейських на свідків.

Окрім того, під час розслідування правоохоронці проігнорували свідчення кількох інших свідків, які називали вбивцею зовсім іншу людину.

Читайте також: Сущенко закликає українську громаду у Польщі писати листи політв'язням Кремля

"Не думаю, що сьогодні - це перемога. Це трагедія. І ми повинні взяти на себе відповідальність за те, що сталося", - сказала Мерілін Мосбі.

Інший підозрюваний у вбивстві 14-річного підлітка помер ще у 2002 році.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-