Держдеп США закликає Twitter, Instagram і Facebook заблокувати сторінки лідерів Ірану

Держдеп США закликає Twitter, Instagram і Facebook заблокувати сторінки лідерів Ірану

Укрінформ
Спецпредставник держдепартаменту США по Ірану Брайан Хук закликав керівництво соцмереж Facebook, Instagram і Twitter заблокувати сторінки, що належать представникам вищої влади Ірану.

Про це йдеться у повідомленні Держдепу.

Він заявив, що акаунти президента країни Хасана Рухані, міністра закордонних справ Мохаммада Джавада Заріфа і верховного лідера Ірану Алі Хаменеї мають бути заблоковані, «поки вони не відновлять інтернет для свого народу».

«Зараз режим відключив інтернет, оскільки намагається приховати усі смерті і ту трагедію, на яку режим прирік тисячі протестувальників по всій країні», — зазначив Хук.

Читайте також: В Ірані затримали близько 100 лідерів протестів

Раніше США ввели санкції проти міністра інформації та комунікаційних технологій Ірану через обмеження роботи популярних додатків з обміну повідомленнями, які допомагають десяткам мільйонів іранців залишатися на зв’язку.

При цьому, у Міністерстві фінансів США нагадали, що подібні відключення в Ірані відбувалися в 2017 та 2018 роках. Крім того, відомство на чолі з Джавадом Азарі Джаромі, крім цензурування мережі, було залучено в процес стеження за активістами опозиційного руху, підкресли в мінфіні США.

Як повідомлялося, рішення нормувати продаж і одночасно підвищити ціни на паливо мінімум на 50 відсотків уряд Ірану прийняв у ніч на 15 листопада. Це викликало масові акції протесту. Протягом останніх днів було затримано близько тисячі осіб. Протестувальники підпалювали банки й магазини. За даними Amnesty International, під час протестів загинуло щонайменше 106 демонстрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-