Слухання з імпічменту: у Конгресі дає свідчення ексрадниця Трампа

Слухання з імпічменту: у Конгресі дає свідчення ексрадниця Трампа

Укрінформ
Законодавці в Палаті представників США 21 листопада викликали на публічні слухання по справі імпічменту президента США ексрадницю Трампа по Росії Фіону Гілл та представника Посольства США в Україні Девіда Голмса.

Свідки вже прибули до Конгресу й починають відповідати на запитання членів Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За попередніми очікуваннями, Фіона Гілл має розповісти про зусилля Росії – а не України, як наголошував на цьому Трамп – із втручання у президентські вибори в Сполучених Штатах. Крім того, ексрадниця Трампа розкаже про загрози повторних спроб Кремля змінити хід виборчої кампанії наступного року в Сполучених Штатах.

Слухання Девіда Голмса не планувалися раніше. Це саме той чиновник, який був з послом США при ЄС Гордоном Сондлендом під час його телефонної розмови з президентом Трампом з київського ресторану. Він уже виступав на закритих слуханнях минулого тижня. Очевидно, конгресмени сьогодні розпитають подробиці його свідчень після того, як напередодні в Палаті представників виступив сам посол Сондленд.

Читайте також: Трамп "у страшному сні" не уявляв, що його ім’я асоціюватимуть з імпічментом

Як повідомляв Укрінформ, у нижній палаті Конгресу США проходять публічні слухання в розслідуванні з імпічменту глави Білого дому на рівні профільних комітетів. Після цього Палата представників має сформулювати звинувачення з імпічменту й проголосувати їх у повному складі. Очікується, що цей процес триватиме до Різдва. Далі справа буде передана на розгляд Сенату Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-