Санкції в дії: Латвія заборонила мовлення 9 російських телеканалів

Санкції в дії: Латвія заборонила мовлення 9 російських телеканалів

Укрінформ
Національна рада з електронним медіа (NEPLP) Латвії зупинив ретрансляцію 9 телеканалів, оскільки вони належать холдингу, бенефіціаром якого є олігарх Юрій Ковальчук, включений у санкційний список ЄС.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM.

"NEPLP прийняв рішення припинити мовлення дев'яти телеканалів в Латвії. Рішення засноване на тому факті, що ці канали належать холдингу, реальним бенефіціаром якого є Юрій Ковальчук, включений в санкції Ради ЄС за підрив територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Заборона на мовлення телеканалів буде діяти до тих пір, поки Ковальчук буде залишатися під санкціями.

Читайте також: У Латвії святкують 101-ю річницю здобуття незалежності

Під заборону потрапили, в основному, «нішеві» телеканали: «Время: далекое и близкое», «Бобер», «Музика Першого», «О!», «Поехали», «Телекафе»; кіноканали - «Будинок Кіно», «Будинок Кіно Преміум»; а також один з найстаріших інформаційно-розважальних каналів РФ «Петербург-Пятый канал».

Юрій Ковальчук потрапив під санкції ЄС в липні 2014 року. Тоді в офіційній заяві Євросоюзу, зокрема, вказувалося, що «Національна медіагрупа», яка належить бізнесмену з близького кола президента РФ, «контролює телеканали, які активно проводять політику російського уряду щодо дестабілізації України».

Читайте також: В Ризі відкрилася виставка українських фотохудожників "Тіло пропаганди"

Рада ЄС продовжила свої санкції до 15 березня. Вони стосуються 170 фізичних і 44 юридичних осіб. Режим санкцій охоплює заборону на в'їзд в країни-члени ЄС і заморожування коштів. Санкції були введені відносно діяльності людини та бізнесу, яка підриває чи загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-