Моралес погодився на нові вибори в Болівії

Моралес погодився на нові вибори в Болівії

Укрінформ
Президент Болівії Ево Моралес оголосив про проведення нових виборів на тлі жорстоких заворушень в країні після суперечливих виборів 20 жовтня. 

Про це інформує BBC.

"Президент Болівії Ево Моралес заявив у неділю, що призначить нові вибори після тривалих жорстоких заворушень в країні за підсумками суперечливих виборів 20 жовтня, на яких він був оголошений переможцем", - йдеться у повідомленні.

Президент оголосив цю новину після публікації попереднього аудиторського звіту про те, що Організація американських держав (ОАД) виявила порушення на виборах.

За даними ОАД, малоймовірним є те, що Моралес виграв з 10-відсотковою перевагою необхідною йому, щоб уникнути другого туру виборів.

Читайте також: У Болівії протестувальники захопили державні ЗМІ

Як повідомлялося, вибори президента Болівії пройшли 20 жовтня. Попередні результати, оприлюднені того ж таки вечора, вказували на можливість другого туру. Проте 21 жовтня після обробки 95% протоколів виборча комісія повідомила, що Ево Моралес отримує 46,87% голосів, а його суперник Карлос Меса, який обіймав посаду голови держави з жовтня 2003-го до червня 2005 року, - 36,73%.

Ево Моралес наразі є латиноамериканським президентом із найдовшим періодом правління. Після цих виборів він залишиться на посаді до 2025 року.

Меса заявив про "шахрайство" та підкреслив, що не збирається визнавати результати голосування.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-