Індія та Пакистан відкрили безвізовий коридор для прочан

Індія та Пакистан відкрили безвізовий коридор для прочан

Укрінформ
Делі й Ісламабад відкрили на кордоні коридор, через який індійські прочани-сикхи зможуть без візи відвідувати священні місця на території Пакистану.

Про це повідомляє Hindu.

«Індія і Пакистан в суботу відкрили Картарпурський коридор, який дозволить індійським прочанам без візи відвідати одну з найшанованіших святинь сикхізму в пакистанському місті Наровал», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що однією із сикхських святинь, яку прагнуть відвідати індійські прочани, є так звана гурудвара Картарпур Сахіб у пакистанській провінції Пенджаб - місце смерті засновника сикхізму Гуру Нанака.

Відкриття коридору має історичне значення, оскільки відбувається в розпал суперечок між Індією і Пакистаном після рішення Делі в серпні скасувати особливий статус штату Джамму і Кашміру, на частину якого претендує сусідня держава.

Читайте також: Індія розділила штат Джамму і Кашмір

Як повідомлялося, відповідно до угоди, щодня через Картарпурський коридор зможуть проходити 5 тисяч сикхів.

Договір про його відкриття був підписаний напередодні святкувань 550-річчя від народження духовного лідера сикхів. Індія та Пакистан перш ніж  досягти цієї важливої угоди пройшли через три раунди складних переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-