Експолковника армії Австрії звинувачують у шпигунстві на РФ

Експолковника армії Австрії звинувачують у шпигунстві на РФ

Укрінформ
Відставного полковника австрійської армії звинувачують у шпигунстві на користь Росії протягом щонайменше 25 років, за що йому загрожує до 10 років за ґратами.

Про це повідомляє RFE.

«Колишнього полковника армії Австрії звинуватили у шпигунстві на користь Росії протягом щонайменше чверті століття, і тепер йому загрожує до 10 років в'язниці», - йдеться в повідомленні.

Так, у прокуратурі міста Зальцбург цієї п’ятниці заявили, що 71-річний чоловік, ідентифікований як Мартін М., працював на Державне розвідувальне управління Росії (ГРУ) з 1993 року.

Він, за даними слідства, надавав російській розвідці детальну інформацію про австрійські військово-повітряні сили, артилерійські системи та міграційну кризу. Крім того, його звинувачують у передачі інформації про багатьох високопоставлених військових Австрії.

У прокуратурі наголосили, що слідство викрило інтеграцію підозрюваного у «структуровану, керовану державою мережу агентів». Згідно з повідомленням, офіцер отримав сотні тисяч євро в обмін на свої послуги, які продовжив надавати навіть після виходу на пенсію.

Читайте також: СБУ викриває російських шпигунів: за провали звільнили начальника розвідцентру РФ

Як відомо, австрійські правоохоронці затримали цього колишнього військового 2018 року в той момент, коли він отримав від, як припускають у прокуратурі, свого куратора грошову винагороду.

Пізніше Міністерство внутрішніх справ Австрії оголосило в міжнародний розшук 65-річного громадянина Росії Ігоря Зайцева за підозрою в шпигунстві. Підозрюють, що Зайцев був контактною особою підозрюваного австрійського експолковника, якому той продавав секретну інформацію. Зокрема, було встановлено факт зустрічі, на якій росіянин заплатив за інформацію 30 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-