У Держдепі розповіли про можливі переговори Помпео й Меркель щодо України

У Держдепі розповіли про можливі переговори Помпео й Меркель щодо України

Укрінформ
Ситуація на Донбасі може стати однією з тем переговорів Ангели Меркель і Майкла Помпео, який у середу розпочинає офіційний візит до Німеччини.

Про це повідомив високопосадовець Державного департаменту США під час телефонної пресконференції, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми постійно говоримо про Україну з нашими німецькими колегами. Очевидно, ми й надалі підтверджуватимемо непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також будь-якому новому імпульсу для досягнення миру на сході України", - зазначив американський дипломат.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать взаємодіяти зі союзниками й партнерами, щоб "зберігати тиск на Росію" та змусити її виконати свої зобов'язання стосовно Мінських угод. Крім того, зауважив представник Держдепу, США хотіли би бачити цілковите відновлення суверенітету України.

Читайте також: Помпео назвав пріоритети адміністрації Трампа в політиці щодо України

"Це може бути однією з тем на переговорах (Помпео й Меркель – ред.), враховуючи певні кроки, зроблені впродовж останніх тижнів, зокрема, з боку президента Зеленського", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майкл Помпео перебуватиме в Німеччині 6-8 листопада, де в нього заплановані зустрічі з німецьким керівництвом та обговорення, зокрема, необхідності спільного протистояння викликам з боку Росії, Ірану й Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-