Німецький історик розкритикував заяви Меркель про “комерційний Nord Stream 2”

Німецький історик розкритикував заяви Меркель про “комерційний Nord Stream 2”

Укрінформ
Ситуація в німецькому політикумі є не дуже сприятливою стосовно України, попри всі заяви про підтримку.

Про це в інтерв´ю кореспондентові Укрінформу заявив німецький історик, філософ і письменник Карл Шльогель.

«Я вважаю дуже нестабільною і небезпечною ситуацію в Німеччині. З різних причин», - сказав він. Шльогель перелічив моменти, які обтяжують ситуацію: уявлення про існування історично «особливих відносин» між Росією та Німеччиною; старий комплекс провини нацистів перед саме «росіянами» через Другу світову війну; намагання заробляти гроші, чому заважають санкції.

«Я вважаю дуже поганим те, що бізнес-елітою здійснюється «параполітика». І для мене уособленням цієї параполітики є Герхард Шрьодер», - заявив письменник.

Читайте також: Гончарук закликає Естонію посилити спротив Nord Stream 2

Також він не оминув критики на адресу канцлерки Ангели Меркель, нагадавши про її твердження, що «Північний потік 2» є суто комерційним проєктом.

«Це просто абсолютно відверто неправильно: «Північний потік 2» - це політичний проект, і йому справедливо чинять опір представники балтійських країн, Польщі, України», - підкреслив Шльогель.

Він зазначив, що Путін - це «майстер-хореограф», який використовує всі протиріччя Заходу, при цьому, Росія є насправді слабкою державою, єдиною силою якої є військова загроза і слабкість Заходу.

Читайте також: Будівництво Nord Stream-2 загрожує екологічній безпеці Північної Європи – Da Vinci Analytic Group

Але попри весь скептицизм, Шльогель сподівається, що Німеччина все ж е проводитиме послідовну політику збереження санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-