Імпічмент Трампа: викривач готовий відповісти на запитання республіканців

Імпічмент Трампа: викривач готовий відповісти на запитання республіканців

Укрінформ
Працівник розвідки, чия скарга призвела до розслідування у Палаті представників з імпічменту президента Трампа, готовий відповідати на письмові запитання республіканців.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на адвоката Марка Заїда.

«Адвокат викривача Марк Заїд у себе у Twitter написав, що його команда адвокатів передала відповідну пропозицію члену комітету з розвідки, конгресмену-республіканцю Девіду Нуньєсу», - йдеться в повідомленні.

За словами захисника, комітетам з розвідки і Палати представників, і Сенату було запропоновано «отримати письмові відповіді викривача, під присягою, та за умов покарання за лжесвідчення».

Разом з тим, указав адвокат, інформатор не відповідатиме на запитання, які можуть загрожувати його безпеці.

«Попри багаторічну політику комітету з розвідки, спрямовану на захист викривачів, особливо їх анонімності, республіканці намагаються викрити особистість нашого клієнта, що може становити загрозу його/її безпеці та безпеці його/її родини», - написав Заїд у Twitter.

Він додав, що сторона захисту готова до співпраці, аби переконатися, що саме факти, а не партійна належність «спрямовують процес, пов'язаний із викривачем».

Читайте також: Імпічмент Трампа: у Конгресі США не виключають, що розслідування "зачепить" не лише Україну

Як повідомляв Укрінформ, депутати від Демократичної партії проводять розслідування з імпічменту президента США Дональда Трампа в нижній палаті американського Конгресу. З цією метою законодавці викликають на слухання, у тому числі, колишніх і нинішніх чиновників Білого дому та Державного департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-