Інтеграція Західних Балкан залишається стратегічною метою ЄС – Могеріні

Інтеграція Західних Балкан залишається стратегічною метою ЄС – Могеріні

Укрінформ
На діловому обіді у Брюсселі з лідерами країн Західних Балкан віцепрезидент Єврокомісії Федеріка Могеріні заявила, що інтеграція регіону є стратегічною метою ЄС.

Про це інформує Європейська служба зовнішніх дій.

«Високий представник ЄС та лідери Західних Балкан обмінялися поглядами на відносини між ЄС і країнами регіону та розвиток регіональної ситуації. Вони висловили жаль з приводу рішення Європейської ради не відкривати переговори про членство з Північною Македонією та Албанією та погодилися з тим, що інтеграція до ЄС Західних Балкан залишається ключовим стратегічним завданням, яке відповідає спільним інтересам Євросоюзу та всього регіону», - йдеться у повідомленні.

Країни-партнери Західних Балкан знову підтвердили рішучість у просуванні до європейської перспективи та до здійснення відповідних реформ - задля підтримання добросусідських відносин і розвитку регіонального співробітництва.

Читайте також: Євроінтеграцію не замінить жодне партнерство - прем'єр Північної Македонії

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня Європейська рада не змогла ухвалити одностайне рішення стосовно початку переговорів про членство в ЄС з Албанією і Північною Македонією. Євросоюз знову розгляне це питання до саміту в Загребі, що має відбутися у травні 2020 року.

Європарламент 24 жовтня ухвалив резолюцію, яка визнає помилкою нездатність лідерів ЄС досягти консенсусу навколо рішення про початок переговорів з Албанією і Північною Македонією.

Читайте також: Північна Македонія пропонує скликати саміт держав Західних Балкан

Раніше Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори про членство в ЄС зі згаданими країнами та визнала успішне виконання ними необхідних для цього умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-