Глава Boeing у Сенаті США визнав дефекти літаків, які потрапили в аварії

Глава Boeing у Сенаті США визнав дефекти літаків, які потрапили в аварії

Укрінформ
Виконавчий директор авіабудівної компанії Boeing Денніс Мюленбург виступив зі свідченнями в раді Сенату США, розповівши про заходи, вжиті компанією після нещасних випадків із літаком 737 Мах 8.

Мюленбург зіткнувся з потоком запитань, пов'язаних із тим, що було відомо компанії про причетність програмного забезпечення лайнерів до катастроф, повідомляє в середу NHK.

«Глава Boeing у черговий раз підкреслив пріоритет безпеки для компанії, а також прагнення до відновлення суспільної довіри. Мюленбург запевнив, що Boeing не допустить повторення подібних нещасних випадків», - йдеться в повідомленні.

Він визнав, що дефекти в роботі системи попередження звалювання літаків були пов'язані з катастрофами.

Депутати поставили Мюленбургу запитання з приводу повідомлень старшого інженера Boeing у 2016 році про нестабільну роботу системи на симуляторі.

Раніше в цьому році Boeing передав ці повідомлення Міністерству юстиції США. Однак аж до поточного місяця компанія не повідомляла про них Федеральному управлінню цивільної авіації США або Конгресу.

Читайте також: Boeing заявляє про проблеми з двигуном у новій моделі 777X

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня минулого року Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою, загинули 189 осіб, які перебували на борту. Причиною катастрофи літака, який впав у Яванське море невдовзі після вильоту з Джакарти, став збій системи управління польотом.

10 березня 2019 року розбився Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів із Ефіопії до Кенії. Жертвами катастрофи стали всі пасажири і члени екіпажу (157 осіб). Після цього польоти літаків моделі Boeing 737 MAX тимчасово призупинили по всьому світу.

Читайте також: Слідчі назвали причину катастрофи Boeing 737 MAX в Індонезії

Пізніше компанія Boeing повідомила про усунення несправності програмного забезпечення тренажерів-симуляторів польоту, на яких проходять навчання пілоти. ПО відтворювало деякі умови польоту не так, як це відбувається в реальності, що, як вважають експерти, і призвело до катастрофи літака Boeing 737 Max в Ефіопії.

Компанія Boeing також заявила, що виявила дефекти деталей передкрилків у 312 літаків моделей Boeing 737 NG і Boeing 737 MAX. Зокрема, Boeing повідомив, що передкрилки деяких 737 NG і 737 MAX могли бути виготовлені неправильно й не відповідати всім чинним стандартам міцності та надійності. У США йдеться про 32 літаки моделі NG і 33 моделі MAX, у всьому світі - 133 NG і 179 MAX.

Повідомлялося також, що Boeing виділить 50 млн дол. із фонду допомоги на виплати сім'ям загиблих в авіакатастрофах, що сталися з літаками моделі 737 MАХ в Індонезії та Ефіопії.

Фото: Boeing

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-