Конгрес США заслухає чиновника, який чув усю розмову Трампа й Зеленського

Конгрес США заслухає чиновника, який чув усю розмову Трампа й Зеленського

Укрінформ
Експерт Ради нацбезпеки Білого дому підполковник Александер Віндман, який був присутній в Овальному кабінеті під час розмови Трампа й Зеленського, має виступити в Конгресі у вівторок.

У письмовій заяві перед слуханнями Віндман зазначив, що був занепокоєний висловлюваннями Дональда Трампа, повідомляє CNN.

"Мене стурбував телефонний дзвінок. Я вважав, що недоречно вимагати від іноземного уряду розслідування проти громадянина США, і я був занепокоєний можливими наслідками щодо підтримки України з боку американського уряду", - наводить телеканал уривки з письмового свідчення посадовця.

Як зазначив Віндман, він усвідомив, що якби Україна була втягнута в розслідування проти Байденів, найімовірніше, вона б утратила двопартійну підтримку в Конгресі.

"Це також підірвало б національну безпеку США. Після телефонної розмови я знову повідомив про свою стурбованість головному юристу РНБ", - йдеться в заяві підполковника.

Читайте також: Палата представників у четвер голосуватиме резолюцію про імпічмент Трампа - CNN

Оскільки Віндман брав участь у створенні стенограми цієї телефонної розмови на основі нотаток присутніх, у вівторок конгресмени, найімовірніше, зосередяться саме на цій обставині у своїх запитаннях, зазначає телеканал. Крім того, його можуть розпитати про те, як у Білому домі намагалися засекретити повний зміст розмови двох президентів.

Віндман був одним із п’яти чиновників адміністрації Трампа, обраних до складу президентської делегації США на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі на інавгурації Володимира Зеленського.

Читайте також: Представник Держдепу дав свідчення у Конгресі щодо імпічменту Трампа

Як відомо, у Палаті представників американського Конгресу відбувається розслідування з імпічменту президента США, ініційоване керівництвом Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-