Туреччина примусово депортувала біженців із Сирії - правозахисники

Туреччина примусово депортувала біженців із Сирії - правозахисники

Заява
Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International звинуватила Туреччину в примусовій депортації сирійських біженців, у МЗС Туреччини відкинули звинувачення.

Про це йдеться в заяві організації, заснованій на інтерв'ю з сирійськими біженцями, які повідомили про насильство з боку турецької поліції.

«Турецька практика примусового повернення біженців до Сирії, де їхнє життя знаходиться під загрозою, є небезпечною і незаконною, її необхідно припинити», - йдеться в заяві.

В Amnesty визнали, що турецька влада виділила значні фінансові ресурси для розміщення мільйонів біженців із Сирії після початку конфлікту 2011 року, однак ці досягнення «не звільняють Туреччину від її постійних міжнародних і внутрішніх правових зобов'язань».

Читайте також: Європарламент закликає Туреччину вивести війська з Сирії

«Amnesty International закликає Туреччину припинити насильницьку депортацію сирійських біженців і забезпечити, щоб усім депортованим було дозволено безпечно в'їжджати до Туреччини й отримувати доступ до основних послуг», - йдеться в заяві.

Як повідомляє Anadolu, в Міністерстві закордонних справ Туреччини відкинули звинувачення правозахисників: «Ми відкидаємо звинувачення, що містяться в опублікованій сьогодні, 25 жовтня, доповіді Amnesty International про сирійців, які знаходяться під тимчасовим захистом у Туреччині», - заявив Хамі Аксой, офіційний представник МЗС.

За його словами, процес репатріації біженців проводиться спільно з ООН та іншими неурядовими організаціями.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-