Росія відправила в Сирію 300 поліцейських із Чечні

Росія відправила в Сирію 300 поліцейських із Чечні

Укрінформ
Росія додатково перекинула в Сирію ще близько 300 військових поліцейських з Чечні для виконання спецзавдань у 30-кілометровій зоні на сирійсько-турецькому кордоні.

Про це повідомило ТАСС з посиланням на реліз Міністерства оборони Росії.

«Близько 300 військовослужбовців підрозділу військової поліції Збройних сил Російської Федерації, дислокованого в Чеченській Республіці, прибули в Сирійську Арабську Республіку для виконання спеціальних завдань», - йдеться в релізі.

У повідомленні уточнюється, що військовослужбовці вирушили з аеродрому в Північній Осетії. Також з аеродромів Ростовської області та Краснодарського краю на авіабазу Хмеймім літаками військово-транспортної авіації для військових поліцейських перекинуть більш як 20 бронеавтомобілів "Тигр" і "Тайфун-У".

У російському військовому відомстві запевняють, що завданням підрозділу є підтримка правопорядку, патрулювання призначених районів, забезпечення безпеки населення. Також поліцейські мають "сприяти" виведенню підрозділів курдських загонів самооборони разом з озброєнням на 30 км від сирійсько-турецького кордону.

Читайте також: Берлін: у домовленостях Путіна з Ердоганом щодо Сирії є відкриті питання

У Міноборони РФ уточнили, що в Сирію прибули «найбільш підготовлені військовослужбовці», з досвідом таких операцій, які пройшли навчання в Центрі військової поліції у Владикавказі.

Перша група російських військових поліцейських прибула в Сирію 23 жовтня, того самого дня вона почала виконувати завдання в 30-кілометровій зоні біля сирійсько-турецького кордону.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 6 жовтня вирішив вивести американські війська з північної Сирії і припинити військову допомогу курдам.

Після цього Туреччина 9 жовтня почала масштабний наступ на територію, яка утримується курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Від втечі американців з Сирії виграв не Ердоган, а Путін

Операцію розкритикували ряд країн і міжнародних організацій. Туреччину закликали зупинити військову операцію в Сирії, оскільки вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

17 жовтня Туреччина і США домовилися про припинення військової операції Анкари на півночі Сирії. Зокрема, Туреччина погодилася зупинити на 120 годин військову операцію, щоб курдські сили вийшли з того району на півночі Сирії, де Анкара хоче створити так звану зону безпеки.

Про врегулювання ситуації на північному сході Сирії цього тижня також домовлялися президенти Росії і Туреччини. Відповідно до цього плану курдським формуванням дається 150 годин на те, щоб залишити прикордонну зону. Після цього військові двох країн розпочнуть спільне патрулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-