Пентагон планує залишити кілька сотень військових у Сирії - ЗМІ

Пентагон планує залишити кілька сотень військових у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп роздумує над новою пропозицією Пентагону щодо збереження невеликого контингенту американських військ у східній Сирії.

Про це повідомляє The New York Times.

«Президент Трамп схиляється на користь нового плану Пентагону щодо збереження невеликого контингенту американських військ у східній Сирії, що нараховує близько 200 осіб», - йдеться в повідомленні.

Таким чином американські солдати продовжать боротьбу з Ісламською державою і допоможуть курдам зберегти контроль над нафтовими родовищами в регіоні.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 6 жовтня вирішив вивести американські війська з північної Сирії і припинити військову допомогу курдам. Після чого Туреччина 9 жовтня почала масштабний наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії.

Читайте також: У Пентагоні хочуть досягти мирної угоди з Талібаном

17 жовтня Туреччина і США домовилися про припинення військової операції Анкари на півночі Сирії. Зокрема, Туреччина погодилася призупинити на 120 годин військову операцію, щоб курдські сили вийшли з того району на півночі Сирії, де Анкара хоче зробити так звану зону безпеки.

Напередодні Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що майже 1000 американських військовослужбовців, які виходять з північної Сирії, передислокуються в північний Ірак для продовження військової кампанії проти бойовиків ИГИЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-