В уряді Британії спростували відтермінування Brexit

В уряді Британії спростували відтермінування Brexit

Укрінформ
Британія залишить ЄС 31 жовтня попри лист прем’єр-міністра Бориса Джонсона (не підписаний главою уряду) до Брюсселя уряду з проханням відкласти Brexit.

Про це повідомляє BBC з посиланням на слова Майкла Гоува — канцлера герцогства Ланкастерського, який виконує у британському уряді обов’язки міністра з особливих доручень і є відповідальним за підготовку Brexit без угоди.

"Уряд наполягає на тому, що Велика Британія все ж залишить ЄС 31 жовтня попри лист, надісланий до Брюсселя з проханням про відтермінування виходу", - йдеться у повідомленні.

За словами Гоува, уряд має необхідні «засоби та можливості» для виведення Британії з ЄС 31 жовтня.

Його колега, міністр закордонних справ Домінік Рааб, заявив BBC, що голова уряду "довів що скептики помилялися", уклавши нову угоду щодо Brexit з Брюсселем, і він впевнений, що Велика Британія все ж залишить Євроспільноту на Хелловін.

Читайте також: Європейський парламент розгляне голосування Британії щодо Brexit у понеділок

Як повідомляв Укрінформ, голова уряду Великої Британії Борис Джонсон направив до Брюсселя лист з проханням відтермінувати Brexit, але без власного підпису. В іншому листі — до голови Європейської ради Дональда Туска Джонсон стверджує, що відтермінувати Brexit було б помилкою.

Представник Британії у Євросоюзі Тім Берроу повідомив Брюссель, що перший лист надісланий відповідно до законодавства, за рішенням британського парламенту.

Раніше опозиційні депутати попередили Джонсона, що якщо він спробує обійти доручення парламенту щодо відтермінування Brexit, то проти нього можуть почати судовий процес.

Разом з тим Джонсон неодноразово заявляв, що скоріше "помре", ніж проситиме ЄС відкласти Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-