Міненерго США відмовилося надавати документи щодо імпічменту Трампа

Міненерго США відмовилося надавати документи щодо імпічменту Трампа

Укрінформ
Міненергетики США відмовилося надавати конгресменам з Демократичної партії документи для процедури імпічменту Дональда Трампа, оскільки йдеться про конфіденційні повідомлення представників виконавчої влади.

Про це повідомляє Politico з посиланням на заяву представника відомства Меліси Бурнінсон.

«Навіть якщо б розслідування було дійсно дозволено, більша частина інформації, запитуваної в порядку денному, складається з конфіденційних повідомлень виконавчої влади, які потенційно захищені виконавчою привілегією і вимагають ретельного аналізу, щоб переконатися, що така інформація не розкривається неналежним чином», — йдеться в заяві.

У листі Бурнінсон також зазначається, що згідно з рішенням Верховного суду США у комітету палати при розслідуванні не може бути тих же повноважень, що біля Палати представників.

Читайте також: Перрі заперечив, що пішов у відставку через "українського" питання

Конгресмени з Демократичної партії в рамках розслідування у справі можливого імпічменту Трампа раніше просили міністра енергетики Ріка Перрі передати документи, що стосуються зустрічей із владою України.

Пізніше, 17 жовтня, стало відомо про відставку Перрі. За його словами, таке рішення не пов'язане з його участю в політиці адміністрації США на українському напрямку, яка стала предметом уваги в контексті розслідування щодо імпічменту.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-