Протестувальники заблокували під'їзди до Барселони

Протестувальники заблокували під'їзди до Барселони

Укрінформ
У Барселоні та навколо міста заблоковані основні транспортні шляхи внаслідок загального страйку та акцій протесту.

Про це повідомляє El Pais.

"Загальний страйк у Каталонії, який організували профспілки на знак протесту проти вироку лідерам сепаратистів, що підтримують незалежність регіону, з початку дня призвів до блокади автошляхів та вулиць міста", - йдеться у повідомленні.

Основні під'їзди до Барселони заблоковані через ходу п’яти колон протестувальників, які прямують до середмістя Барселони з метою взяти участь у віче, запланованому на 17-ту годину.

Ситуація на летовищі Барселони контрольована, аеропорт працює нормально, за винятком скасування 57 рейсів із майже 1000 у розкладі.

Вчора увечері сутички демонстрантів з поліцейськими поновилися, щонайменше 42 особи постраждали, за даними Служби екстреної медичної допомоги Каталонії. Крім того, іспанське Міністерство внутрішніх справ повідомило про 16 заарештованих учасників протесту.

Читайте також: Пучдемон добровільно прийшов до бельгійської прокуратури

Як повідомляв Укрінформ, уряд Іспанії вирішив направити групи спеціальних підрозділів національної поліції до Барселони, щоб підсилити правоохоронців, які вже зайняті підтриманням порядку під час акцій протесту.

Масові протести у Каталонії, провінції Іспанії, розпочалися після того, як Верховний суд Іспанії 14 жовтня засудив дев'ятьох лідерів сепаратистів до 9-13 років ув'язнення за обвинуваченням в організації нелегального референдуму за незалежність Каталонії восени 2017 року. Після цього у головному місті іспанського регіону Каталонія — Барселоні - протестувальники оголосили про блокаду міського летовища El Prat. Крім того, у місті Жирона демонстранти заблокували залізницю.

Фото: El Pais

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-