Трамп у листі порадив Ердогану

Трамп у листі порадив Ердогану "не бути дурнем" - NYT

Укрінформ
Дональд Трамп порадив своєму турецькому колезі Реджепу Таїпу Ердогану сісти за стіл переговорів з військовим керівництвом сирійських курдів і не вдавати з себе "крутого хлопця".

Про це йдеться в офіційному листі президента США, текст якого наводить The New York Times.

"Домовмося про гарну угоду! Ви не хочете нести відповідальність за масові вбивства тисяч людей, а я не хочу відповідати за знищення турецької економіки - але я піду на це", - написав глава Білого дому.

Читайте також: Трамп - про турецький наступ на Сирію: Це не наша проблема

Він нагадав, як США вже вводили санкції проти Анкари у 2018 році - після арешту в Туреччині пастора Брансона.

"Я доклав багато зусиль, аби розв'язати деякі ваші проблеми. Не підведіть світ. Можна багато зробити. Генерал Мазлюм (командувач курдських Сил демократичної Сирії - ред.) готовий вести переговори з вами, і він готовий піти на поступки, на які вони ніколи б не пішли раніше", - зауважив Трамп.

Читайте також: Туреччину обстріляли з території Сирії: є загиблі й поранені

Президент США також порадив турецькому колезі ввійти в історію в позитивному ключі, а не на боці зла. "Не будьте крутим хлопцем, не будьте дурнем!" - написав Трамп, додавши, що зателефонує Ердоганові пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп у середу заявив, що не давав "зеленого світла" Туреччині на військову операцію в північній Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-