Через протести в Барселоні постраждали 56 осіб, більше 100 рейсів скасовані

Через протести в Барселоні постраждали 56 осіб, більше 100 рейсів скасовані

Укрінформ
Під час акцій протесту прихильників незалежності Каталонії в аеропорту Барселони постраждали щонайменше 56 осіб, скасовано понад 100 рейсів.

Про це повідомляє Xinhua.

«У Службі з надзвичайних ситуацій підтвердили, що 56 осіб постраждали в сутичках із поліцією, 10 людей доставлено до лікарні», - йдеться у повідомленні.

«Іспанські аеропорти та аеронавігація» (AENA) підтвердили, що в аеропорту Барселони було скасовано 108 рейсів через протести.

Метро та потяги до аеропорту також не працюють через демонстрації. Демонстранти заблокували швидкісну залізничну лінію між Барселоною та містом Жирона (північний схід Іспанії) та дороги, що сполучають місто з аеропортом.

Читайте також: Протести в Барселоні: в міському аеропорту постраждали майже 40 осіб

Основні дороги в Барселоні також були перекриті мітингувальниками.

Як повідомляв Укрінформ, у Барселоні протестувальники оголосили про блокаду міського летовища El Prat на тлі рішення Верховного суду Іспанії щодо ув'язнення лідерів сепаратистських рухів Каталонії.

Верховний суд Іспанії 14 жовтня засудив дев'ятьох лідерів сепаратистів до 9-13 років ув'язнення за обвинуваченням в організації нелегального референдуму за незалежність Каталонії восени 2017 року.

Фото: elpais.com/Albert Garcia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-