У Японії близько 100 тисяч будинків досі без світла через тайфун

У Японії близько 100 тисяч будинків досі без світла через тайфун "Хагібіс"

Укрінформ
Щонайменше 100 тисяч будинків у 13 японських префектурах залишаються без електрики після тайфуну "Хагібіс", який обрушився на центральні та східні регіони країни в ніч на неділю.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Кyodo.

Приблизно половина з них, за даними енергокомпанії Tokyo Electric Power, знаходиться у столиці та прилеглих до неї префектурах. Відновити лінії електропередачі планується до середини тижня. Через розливи річок, житлові райони на північному сході Японії залишаються підтопленими.

Читайте також: У Японії вирує найпотужніший за 60 років тайфун: вже 26 жертв

Залізничний транспорт, у тому числі швидкісні експреси "сінкансен", як очікується, увійде у графік у протягом дня. У неділю на багатьох лініях поїзди ходили зі збільшеними інтервалами. Столичні аеропорти Наріта і Ханеда в понеділок приймають і відправляють рейси у звичайному режимі.

Читайте також: Кількість жертв тайфуну в Японії збільшилася до 35

Тайфун "Хагібіс" вдарив по основній території Японії в суботу. Місцева влада оголосила максимальний рівень загрози в 12 префектурах центральної частини країни, включаючи Токіо. Загинули 33 людини, майже 200 постраждали, 19 вважаються зниклими безвісти.

Метеорологи попередили, що "Хагібіс" може стати найпотужнішим тайфуном, який вражав Японію з 1958 року. Тоді внаслідок стихії в країні загинули понад 1200 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-