Армія Асада почала наступ на північ Сирії проти турецьких військ

Армія Асада почала наступ на північ Сирії проти турецьких військ

Укрінформ
Сирійська урядова армія Башара Асада почала наступ на північ країни для протистояння турецьким військам.

Про це повідомляє сирійське державне інформагентство SANA.

Поки невідомо, чи погодили урядові війська свої дії з курдськими "Демократичними силами", однак, за даними ліванського телеканалу Al Mayadeen, армія Асада просувається без опору: солдати без бою пройшли всі блокпости та увійшли в Манбідж.

Раніше Al Mayadeen з посиланням на свої джерела повідомляв, що сирійська армія в найближчі 48 годин має намір зайняти контрольовані курдами міста Манбидж і Кобані. Ці міста – останні великі населені пункти на сході провінції Алеппо, які підпорядковувалися Дамаску після розгрому в цій частині країни загонів ІДІЛ.

Читайте також: Курди заявили, що 750 осіб, пов'язаних з ІДІЛ, втекли через напад Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Підтримувані Туреччиною бойовики вбили в Сирії цивільних, серед них жінка-політик - Guardian

Операцію розкритикувала низка країн і міжнародних організацій. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, оскільки вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

Читайте також: Євросоюз погрожує Туреччині збройовим ембарго — ЗМІ

У зв'язку з військовою операцією Туреччини в Сирії уряди Німеччини та Франції 12 жовтня заявили про припинення постачання зброї Анкарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-