Операція в Сирії: ЄС може запровадити ембарго на зброю для Туреччини

Операція в Сирії: ЄС може запровадити ембарго на зброю для Туреччини

Укрінформ
Лідери країн ЄС можуть прийняти рішення про запровадження щодо Туреччини збройного ембарго через військові дії Анкари у Сирії.

Про це пише Bloomberg.

"Лідери Європейського Союзу можуть прийняти рішення про запровадження ембарго на постачання зброї до Туреччини через її вторгнення до Сирії на саміті вже наступного тижня", - йдеться у повідомленні.

Рішення може бути прийнято на саміті лідерів країн ЄС у Брюсселі 17-18 жовтня. За словами одного з чиновників, питання запровадження ембарго обговорювалося на зустрічі європейських дипломатів у п'ятницю, 11 жовтня.

Французький уряд заявив, що зустріч міністрів закордонних справ ЄС у понеділок стане можливістю висловити реакцію спільноти на наступ Туреччини проти курдів у Сирії. За даними французьких чиновників мова може йти навіть про членство Туреччини в НАТО.

Клара Ліндер, речниця міністра закордонних справ Швеції Ен Лінде заявила, що її країна запропонує запродження ембарго на зустрічі в Люксембурзі 14 жовтня. Представник МЗС Швеції заявила, що Стокгольм сподівається отримати підтримку своєї пропозиції серед європейських колег. Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії і Туреччини.

Читайте також: В Анкарі заявили, що ембарго на експорт зброї зміцнить Туреччину

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних органів. Зокрема високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, яка може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні. Німеччина призупила контракти на постачання озброєнь Туреччині через її операцію в Сирії.

У зв'язку з військовою операцією Туреччини в Сирії уряду Німеччини і Франції 12 жовтня заявили про припинення поставок зброї Анкарі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-