США перекидають на Близьких Схід тисячі додаткових військових – Пентагон

США перекидають на Близьких Схід тисячі додаткових військових – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати на тлі загроз з боку Ірану Саудівській Аравії, а також останніх нападів на нафтопереробні комплекси відправляють у регіон додаткові сили, у тому числі тисячі військових, а також авіацію, системи ППО та іншу техніку.

Про це заявив у п'ятницю речник Пентагону Джонатан Гофман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Еспер повідомив сьогодні вранці коронованого принца Саудівської Аравії й міністра оборони Мухаммеда бін Салмана про додаткове розгортання (американських – ред.) військ з метою забезпечення й посилення оборони Саудівської Аравії", - зазначив офіційний представник Міноборони США.

Він також повідомив, що загалом впродовж останнього місяця, враховуючи нинішнє розгортання, США поповнили свій контингент у цій країні на 3000 військових.

Читайте також: В ООН три країни звинуватили Іран у нападах на нафтові об’єкти Саудівської Аравії

Крім того, в Пентагоні повідомили, що американська сторона відправляє до Саудівської Аравії дві ескадрильї винищувачів, одне експедиційне авіакрило, дві протиракетні батареї Patriot, а також комплекс протиракетної оборони THAAD.

Як повідомлялося, у вересні стався напад на два найбільших у світі нафтопереробних комплекси у Саудівській Аравії, відповідальність за які була поскладена на Іранські сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-