МЗС Латвії засуджує святкування дня

МЗС Латвії засуджує святкування дня "звільнення" Риги в Москві

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Латвії вважають неприйнятним святкування річниці "звільнення" Риги в Москві.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС країни.

"Для Міністерства закордонних справ Латвії неприйнятний святковий салют 13 жовтня в Москві, присвячений визволенню Риги радянськими військами від німецької окупації. Для Латвії та інших Балтійських країн це "звільнення" означало ще один, який тривав майже 50 років період окупації", - йдеться в повідомленні.

Також в МЗС наголосили: «Вітаючи розгром фашизму, ми нагадуємо світу, що для Латвії, Литви та Естонії відновлення свободи і незалежності відбулося на неповні 50 років пізніше, бо входження Червоної Армії означало відновлення радянської окупації».

Читайте також: Президент Латвії хоче почути від Зеленського його позицію щодо Криму і Донбасу

Як відомо, Латвія категорично відкидає переважаючі останнім часом в Росії зусилля переписати історію на свій розсуд і виправдати вчинені сталіністами злочини під час Другої світової війни, в тому числі таке порушення міжнародного права, як укладену 23 серпня 1939 року угоду Молотова-Ріббентропа про розподіл сфер впливу в Європі. Ця протиправна угода Радянського Союзу і нацистської Німеччини відкрила шлях до початку Другої Світової війни, агресії Радянського Союзу проти Латвії, а також окупації і анексії Латвії, яку світова демократична спільнота визнала незаконною.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-