Йованович перед Конгресом заперечила звинувачення Луценка і Джуліані

Йованович перед Конгресом заперечила звинувачення Луценка і Джуліані

Укрінформ
Експосол США в Києві Марі Йованович в ході свого виступу на слуханнях у Конгресі США відкинула звинувачення, висунуті проти неї адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані та колишнім генпрокурором України Юрієм Луценком, і наголосила, що її відкликання з посади стало наслідком тиску президента Дональда Трампа на Держдепартамент США.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на промову Йованович на слуханнях, які зараз тривають.

«Щодо подій під час мого перебування в Україні, я категорично заявляю, що я ніколи ні через себе, ні через інших, прямо чи опосередковано, чи будь-яким іншим способом не просила будь-який уряд чи урядового чиновника в Україні (або в інших місцях) утримуватися від розслідування або переслідування фактичної корупції. Як пан Луценко, колишній генеральний прокурор України нещодавно визнав, згадка про те, що я створила або поширила список «непереслідуваних» абсолютно фальшива - це історія, від якої сам пан Луценко, з тих пір відступив. Щодо мера Джуліані, у мене був лише мінімальний контакт з ним - загалом три, про які я пам’ятаю. Жоден не пов'язаний зі спірними подіями. Я не знаю мотивів пана Джуліані щодо нападу на мене. Але люди, які були названі в пресі як пов'язані з містеррм Джуліані, можливо, вірили, що їхні особисті фінансові амбіції були придушені нашою антикорупційною політикою в Україні», - зазначила Йованович.

Також експосол США в Україні підкреслила, що твердження про її нелояльність до Трампа є «вигадкою».

Йованович каже, що після того, як їй різко наказали покинути Україну «наступним літаком», вона зустрілася із заступником державного секретаря, який повідомив їй про «скорочення терміну».

Читайте також: Йованович відкликали через відмову тиснути на Київ у розслідуванні щодо Байдена — ЗМІ

Як повідомлялося, попри спроби Держдепартаменту США й Білого дому заблокувати свідчення своїх співробітників (у тому числі колишніх) у межах розслідування щодо імпічменту президента, експосол США в Україні Марі Йованович прийшла в п'ятницю до Конгресу. Слухання проходять за зачиненими дверима.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-