Десятки тисяч біженців і загибель цивільних — Туреччина продовжує наступ у Сирії

Десятки тисяч біженців і загибель цивільних — Туреччина продовжує наступ у Сирії

Фото
Укрінформ
Туреччина продовжує протягом трьох днів військову операцію в районах, контрольованих курдами в Північно-Східній Сирії, внаслідок чого вже загинули 11 цивільних та десятки бійців із курдських формувань.

Про це повідомляє BBC.

"Внаслідок подальшого турецького наступу проти курдів на північному сході Сирії кількість загиблих росте. Уже загинули щонайменше 11 мирних жителів та десятки курдських бійців із ворожого Анкарі SDF... Підтверджена перша смерть турецького військового", - йдеться в повідомленні.

Також турецька сторона заявила про щонайменше п'ятьох людей, зокрема немовля, які загинули через обстріли прикордонних міст у Туреччині.

Читайте також: Дії Туреччини у Сирії можуть призвести до гуманітарної катастрофи — Туск

Окрім цього, уже близько 64 тисяч місцевих жителів, за даними Міжнародного комітету порятунку, змушені були покинути свої домівки. Цивільні арабського та курдського походження, які втекли з місця бойових дій на кордоні, прибувають у сирійське місто Толл Тамр на північному заході Сирії.

Туреччина продовжує наступ у Сирії / Фото: АА

Наразі під турецьким контролем опинилися 7 селищ навколо міст Рас аль-Ейн та Тель-Аб’яд.

Як повідомлялося, Туреччини запустила військову операцію про збройних формувань курдів на північному сході Сирії на минулих вихідних. ЄС та НАТО вже висловили свою критику щодо цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-