Імпічмент Трампа: експосол в Україні Йованович прийшла свідчити у Конгрес

Імпічмент Трампа: експосол в Україні Йованович прийшла свідчити у Конгрес

Укрінформ
Попри спроби Держдепартаменту США й Білого дому заблокувати свідчення своїх співробітників (у тому числі колишніх) у межах розслідування щодо імпічменту президента, експосол США в Україні Марі Йованович прийшла в п'ятницю до Конгресу.

Слухання проходять за зачиненими дверима, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

В одній із будівель головного законодавчого органу США, де призначені слухання, зібралося чимало журналістів, однак доступ до інформації обмежений.

Читайте також: Імпічмент Трампа: адвокати підтвердили, що посол США при ЄС свідчитиме у Конгресі

Очікується, що Марі Йованович обговорюватиме із законодавцями розвиток подій щодо її дострокового звільнення з посади очільниці посольства, а також ролі в цьому процесі особистого адвоката президента Руді Джуліані. У цьому контексті, очевидно, йтиметься про спроби тиску оточення Трампа на український уряд з метою ініціювати розслідування проти родини ексвіцепрезидента США Джо Байдена, який є основним конкурентом Трампа на президентських перегонах.

Як повідомляв Укрінформ, демократи, які ініціювали формальний процес імпічменту президента, закидають йому звернення до іноземних урядів з метою втручання в президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-