Байденгейт: адвокати підтвердили, що посол США при ЄС свідчитиме у Конгресі

Байденгейт: адвокати підтвердили, що посол США при ЄС свідчитиме у Конгресі

Укрінформ
Адвокати ключового свідка в розслідуванні щодо імпічменту Трампа, американського посла при ЄС Гордона Сондленда, офіційно підтвердили, що він виступить на слуханнях у Конгресі наступного четверга.

Про це повідомило в п'ятницю видання The Hill.

"Незважаючи на вказівку Державного департаменту не свідчити (в розслідуванні Палати представників – ред.), посол Сондленд виконає повістку Комітетів та має намір дати свідчення наступного четверга", - йдеться в повідомленні адвокатів Роберта Лускіна та Кваме Менлі.

Раніше повідомлялося з посиланням на джерела, що Сондленд може дати свідчення в середу, однак офіційного підтвердження не було.

Посол США при ЄС був готовий прийти на слухання ще цього тижня, але Державний департамент виступив з категоричною відмовою. Одночасно Білий дім заявив, що більше не співпрацюватиме з розслідуванням щодо імпічменту.

Читайте також: Скандал з імпічментом у США не вплинув на підтримку України - Гербст

Адвокати Сондленда повідомили, що він не має повноважень надавати документи, пов’язані з його службовими обов'язками посла, які вимагали комітети.

"За федеральним законом та правилами, лише Державний департамент має повноваження надавати такі документи, й посол Сондленд сподівається, що матеріали будуть передані Комітетам до його свідчень у четвер", - заявили юристи.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня Палата представників США ініціювала розслідування з імпічменту Дональда Трампа після того, як стало відомо про можливий тиск з боку президента США на Україну. Демократи закидають Трампу спроби втягнути іноземну державу в президентські вибори в США.

Фото: flickr.com/AmCham_EU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-